Comunicat de presă – Laborator BK

Spitalul Judetean de Urgenta “Sf.Ioan cel Nou” Suceava , prin Laboratorul BK – Biologie Moleculara a fost selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacientii din judetul Suceava. In baza analizei realizata la nivelul Institutului de Pneumoftiziologie Mariua Nasta, prin consultarea Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei (PNPSCT), Laboratorul BK al Spitalului Judetean de Urgenta “Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost selectat pentru a fi partener in proiect. Laboratorul BK-Biologie Moleculara este unul dintre cele 8 laboratoare selectate la nivel national.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti implementeaza in perioada aprilie 2020- decembrie 2023 proiectul “Consolidarea controlului tuberculozei in Romania prin implementarea strategiei WHO END TB 2016-2020”, Contract nr. 1698/29.04.2020 finantat de Ministerul Sanatatii, in baza Mecanismului Financiar SEE 2014-2021. In cadrul proiectului 15 000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizand echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispozitie de catre Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta , Bucuresti.

Includerea Spitalului Judetean de Urgenta Sf loan cel Nou Suceava in proiect este benefica pentru populatia judetului, mai ales in conditiile cresterii numarului de cazuri nou diagnosticate de tuberculoza . Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizata de catre coordonatorul judetean al PNPSCT, dr Mirela Gramada si Dna. Dr. Roxana Filip ,medic primar laborator clinic, formator national numit de Ministerul Sanatatii pentru tuberculoza.

DISTRIBUIE

Sari la conținut