Comunicat de presă – Secția de neonatologie

Astăzi, 17 noiembrie, sărbătorim ziua prematurilor din întraga lume. Aceasta a fost inițiată de Fundația Europeană Pentru Îngrijirea Nou-Născuților în 2010 și este marcată oficial din anul 2011 drept o zi în care organizațiile și asociațiile de peste tot își propun să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului în creștere a nașterilor premature și a complicațiilor asociate.

Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan Cel Nou” Suceava s-a confruntat de la debutul pandemiei Covid-19 cu multiple provocări. Printre acestea se numără și creșterea numărului de prematuri de la 249 în 2019 la 326 în anul 2020 și deja 248 în primele 10 luni din anul 2021. Cu toate aceste, din fericire, personalul medical a reușit ca un procent bun, de aproximativ 93% din copiii născuți prematur, să supraviețuiască și să meargă acasă împreună cu părinții lor.

Prematuritatea este o problemă de sănătate foarte severă și colectivul Secției de Neonatologie, înzestrat cu cea mai nouă tehnologie, s-a implicat pentru a compensa  pentru acești copii ceea ce natura ar fi făcut cu ușurință în burtica mamei. Acești copii se confruntă cu o bătălie pentru supraviețuire încă de la prima respirație și de aceea personalul medical depune tot efortul pentru a le maximiza șansa la viață.

DISTRIBUIE

Sari la conținut