SECȚIA REUMATOLOGIE
- Etaj 4 - aripa nouă
Istoricul secției
Specialitatea de reumatologie suceveană îşi are începuturile în jurul anului 1979 când funcţiona ca şi compartiment în cadrul Secţiei Medicină Internă a Spitalului Judeţean Suceava.
Din 1980 se înfiinţează Secţia Reumatologie. Activitatea secţiei se desfăşoară la etajul IV aripa nouă, având în componenţa sa 40 de paturi.
Prezentarea secției
Sectia Reumatologie este singura de profil din judet. Patologia reumatismală s-a diversificat foarte mult în ultimii ani. Dacă la începutul reumatologiei predomina patologia reumatismală degenerativă (boala artrozică, gonartroza, coxartroza, spondilartoza etc), în ultimii ani reumatismul cronic inflamator și bolile autoimune (poliartrita reumatoidă, spondilartrita anchilozantă, lupus eritemos sistemic, sclerodermie, srd. Raynoud, sdr. Sjogren, colagenoze mixte etc) dețin supremația în cadrul secției Reumatologie.
Servicii
- Tratamente pentru patologia reumatismală degenerativă (boala artrozică, gonartroza, coxartroza, spondilartoza etc)
- Tratamente pentru reumatismul cronic inflamator și bolile autoimune (poliartrita reumatoidă, spondilartrita anchilozantă, lupus eritemos sistemic, sclerodermie, srd. Raynoud, sdr. Sjogren, colagenoze mixte etc)
- Tratamente patogenice reumatismale de inducere a remisiunii bolii și estomparea evoluției sunt tratamente recente ce urmăresc îmbunătățirea statusului funcțional al pacientului și reintegrarea, măcar parțială, în activitățile socio-economice.
- Tratamente cu agenți biologici anti TNF-α (remicade, humira, enbrel etc.), tratament perfuzabil cu anticorpi anti CD-20 (mabthera), medicație patogenică cu acțiune strict pe limfocit (leflunomide), cu metotrexat denumit „standardul de aur” în terapia reumatismală, administrat în monoterapie sau în asociere sub diverse scheme terapeutice.
- Prin ambulatorul de specialitate sunt dispensarizați toti pacienții din județ cu diverse boli inflamatorii reumatismale aflați în tratament cu diverse scheme terapeutice patogenice actualizate.
Pentru creșterea calității serviciilor medicale recent secția a fost renovată. Holurile, saloanele și grupurile sanitare aferente fiecărui salon au fost igienizate și reabilitate funcțional. A fost dotat oficiul alimentar al secției cu plită electrică și cuptor cu microunde iar sala de mese cu 5 mese și scaune aferente, frigider pentru depozitarea alimentelor pacienților. Fiecare salon al secției are grup sanitar propriu, este dotat cu câte 5 paturi, saltele aferente, 5 noptiere, masuță, scaune de salon, jaluzele noi la toate geamurile.
Cabinetele medicilor au fost dotate de asemenea cu mobilier nou (constând în vestiare și birouri) cu calculatoare pentru prescripția documentației medicale (rețete online, scrisori medicale).